Παραπονα και επιστροφες εμπορευματων

ΑΝΑΛΗΨΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

Ο καταναλωτής (τα παραπάνω ισχύουν αποκλειστικά για φυσικά πρόσωπα που αποκτούν αγαθά για σκοπούς εκτός της εμπορικής τους δραστηριότητας) έχει το δικαίωμα να ειδοποιήσει την εταιρεία (στη διεύθυνση e-mail επικοινωνίας info@funavocado.gr) εντός 14 ημερών από την παραλαβή των αγαθών ότι αποσύρεται από τη σύμβαση, χωρίς να δοθεί λόγος για την απόφασή του.

Σε περίπτωση υπαναχώρησης από τη σύμβαση, η εταιρεία θα επιστρέψει όλες τις πληρωμές που έλαβε αμέσως ή το αργότερο εντός 14 ημερών από τη λήψη της ειδοποίησης υπαναχώρησης από τη σύμβαση.

Προκειμένου να διεκδικήσει το δικαίωμα υπαναχώρησης, ο καταναλωτής πρέπει να ενημερώσει την εταιρεία ( στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επικοινωνίας info@funavocado.gr ) σχετικά με την απόφασή του να υπαναχωρήσει από την παρούσα σύμβαση με μια σαφή δήλωση (π.χ. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ). Για το σκοπό αυτό, ο καταναλωτής μπορεί προαιρετικά να χρησιμοποιήσει το συνημμένο δείγμα φόρμας απόσυρσης. Προσφέρουμε επίσης στους πελάτες μας μια ψηφιακή φόρμα για υπαναχώρηση από τη σύμβαση. 

Χρειάζεστε βοήθεια για τη συμπλήρωση της φόρμας παραπόνων;

1. Εισαγάγετε τον αριθμό παραγγελίας, τον οποίο μπορείτε να βρείτε στην απόδειξη, που λάβατε στο e-mail σας. Ο αριθμός παραγγελίας ξεκινά με GR-GR-

2. Εισαγάγετε τη διεύθυνση email Ή τον αριθμό τηλεφώνου που χρησιμοποιήσατε κατά την παραγγελία.

3. Στο επόμενο βήμα, επιλέξτε μία από τις επιλογές (επιστροφή του προϊόντος, αντικατάσταση του προϊόντος ή παράπονο για το προϊόν).

4. Συμπληρώστε τα απαιτούμενα πεδία και υποβάλετε τη φόρμα.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ!

Εάν πληρώσατε το προϊόν με αντικαταβολή, χρειαζόμαστε το IBAN σας στο οποίο θα μεταφέρουμε την τιμή αγοράς. Σε περίπτωση πληρωμής με κάρτα ή PayPal, θα επιστρέψουμε τα χρήματα στον τρόπο πληρωμής που χρησιμοποιήσαμε.

Ο αριθμός λογαριασμού (IBAN) ξεκινά με GR και βρίσκεται στο μπροστινό ή πίσω μέρος του βιβλιαρίου σας (ανάλογα με την τράπεζα σας).

Εάν χρειάζεστε βοήθεια, επικοινωνήστε μαζί μας στο info@funavocado.gr.

Για να ληφθεί υπόψη η προθεσμία υπαναχώρησης από τη σύμβαση, αρκεί η ειδοποίηση σχετικά με την άσκηση του δικαιώματος του καταναλωτή να υπαναχωρήσει από τη σύμβαση να αποσταλεί πριν από τη λήξη της περιόδου υπαναχώρησης από την παρούσα σύμβαση. Συνέπειες της υπαναχώρησης από τη σύμβαση, εάν ο καταναλωτής υπαναχωρήσει από την παρούσα σύμβαση, η εταιρεία θα του επιστρέψει τα χρήματα χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση και σε κάθε περίπτωση το αργότερο εντός 14 ημερών από την ημερομηνία λήψης της ειδοποίησης υπαναχώρησης από την παρούσα σύμβαση, όλες οι πληρωμές που ελήφθησαν, συμπεριλαμβανομένων έξοδα παράδοσης (εκτός από τα πρόσθετα έξοδα λόγω της επιλογής του τύπου παράδοσης, που δεν είναι η πιο προσιτή τυπική μορφή παράδοσης που προσφέρει η εταιρεία). Αυτή η αποζημίωση πραγματοποιείται από την εταιρεία χρησιμοποιώντας τα ίδια μέσα πληρωμής που χρησιμοποιήθηκαν για την αρχική συναλλαγή, εκτός εάν έχει συμφωνηθεί ρητά διαφορετικά. Σε καμία περίπτωση ο καταναλωτής δεν επιβαρύνεται με κανένα κόστος ως αποτέλεσμα αυτής της επιστροφής χρημάτων. Η Εταιρεία μπορεί να παρακρατήσει την πληρωμή μέχρι να παραληφθούν τα επιστρεφόμενα αγαθά ή έως ότου ο καταναλωτής αποστείλει απόδειξη ότι τα αγαθά έχουν σταλεί πίσω, όποιο από τα δύο συμβεί πρώτο.

Η προθεσμία αρχίζει να μετράει μία ημέρα μετά την ημερομηνία παραλαβής. Το μόνο κόστος που επιβαρύνει τον καταναλωτή σε σχέση με την υπαναχώρηση από τη σύμβαση είναι το κόστος αποστολής (αποστολής) των εμπορευμάτων, το οποίο υπολογίζεται σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο της υπηρεσίας παράδοσης. Τα αγαθά πρέπει να επιστραφούν στον πωλητή το αργότερο 30 ημέρες μετά την ειδοποίηση της υπαναχώρησης από τη σύμβαση (αγορά). Εάν ο καταναλωτής μπορεί ήδη να αρχίσει να χρησιμοποιεί το προϊόν ή εάν αφαιρέσει την ετικέτα ασφαλείας, η υπαναχώρηση από τη σύμβαση δυστυχώς δεν είναι πλέον δυνατή.

Πρέπει να επιστρέψει τα εμπορεύματα που έλαβε άθικτα και στην ίδια ποσότητα, εκτός εάν τα εμπορεύματα καταστραφούν, καταστραφούν, χαθούν ή η ποσότητα τους έχει μειωθεί χωρίς υπαιτιότητα του καταναλωτή. Ο κατασκευαστής του προϊόντος ορίζει επίσης την αρχική του συσκευασία (σύμφωνα με το άρθρο 36 του νόμου περί προστασίας των καταναλωτών). Δεδομένου ότι η συσκευασία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του είδους, πρέπει επίσης να περιλαμβάνεται στην αρχική κατάσταση κατά την παραλαβή του προϊόντος (δηλαδή άθικτο και στην ίδια ποσότητα).

Σε περίπτωση υπαναχώρησης από τη σύμβαση όπου χρησιμοποιήθηκε κωδικός προσφοράς, αυτά τα χρήματα θεωρούνται ως έκπτωση και δεν επιστρέφονται (το ποσό που καταβλήθηκε επιστρέφεται), σε περίπτωση που χρησιμοποιήθηκε δωροεπιταγή funavocado ©. αυτό θεωρείται ως μέσο πληρωμής και κατά την υπαναχώρηση από τη σύμβαση, το καταβληθέν ποσό επιστρέφεται στον TRR του (λογαριασμός συναλλαγής, τον οποίο ενημερώνει στην ειδοποίηση υπαναχώρησης).

Οι επιστροφές χρημάτων θα γίνουν το συντομότερο δυνατό, αλλά το αργότερο εντός 14 ημερών από την παραλαβή της ειδοποίησης υπαναχώρησης από τη σύμβαση. Για τη διασφάλιση της βεβαιότητας, της ακρίβειας και της έγκαιρης επιστροφής χρημάτων, καθώς και για την εξασφάλιση αρχείου πληρωμών, η επιστροφή της πληρωμής στον αγοραστή γίνεται αποκλειστικά με κατάθεση στον λογαριασμό συναλλαγών του. Η επιστροφή της πληρωμής σε μετρητά δεν είναι δυνατή! Η επιστροφή των παραληφθέντων αγαθών στην εταιρεία εντός της περιόδου υπαναχώρησης θεωρείται ειδοποίηση υπαναχώρησης από τη σύμβαση.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όταν τα είδη δεν επιστρέφονται σύμφωνα με το ZVPot, μπορούμε να προσφέρουμε στον καταναλωτή την αγορά του προϊόντος με την κατάλληλη αποζημίωση, η οποία καθορίζεται στα πρακτικά κατά την επιστροφή. Η αγορά με μειωμένη αξία λαμβάνεται υπόψη με επιβεβαίωση του καταναλωτή μέσω e-mail. Ο καταναλωτής επωφελείται από το προαναφερθέν τέλος εξαργύρωσης μόνο όταν παραγγείλει άλλο είδος ίδιας ή μεγαλύτερης αξίας.

Υπαναχώρηση από τον καταναλωτή από τη σύμβαση για είδη του σετ.

Εάν ο καταναλωτής αποφασίσει να υπαναχωρήσει από τη σύμβαση για ένα από τα είδη που απαρτίζουν το σετ, μπορεί να ζητήσει επιστροφή χρημάτων ή ανταλλαγή με άλλο αντικείμενο. Ο καταναλωτής μπορεί να επιστρέψει ή να ανταλλάξει ένα ή περισσότερα είδη από το σετ. Κατά την υπαναχώρηση από τη σύμβαση για ένα είδος από το σετ, ο καταναλωτής λαμβάνει ένα ποσό που επιστρέφεται στην TRR στο ποσό των κεφαλαίων που καταβλήθηκαν για το εν λόγω είδος που επιστρέφει. Όταν ανταλλάσσει με άλλο προϊόν, ο καταναλωτής πρέπει να είναι προσεκτικός όταν αναζητά εναλλακτική λύση για να επιλέξει ένα προϊόν που έχει την ίδια ή υψηλότερη online τιμή από την online τιμή του αντικειμένου που επιστρέφει για ανταλλαγή. Ωστόσο, η εξοικονόμηση και η τιμή ενδέχεται να αλλάξουν. Εάν η εξοικονόμηση πόρων στο νέο επιλεγμένο είδος είναι μεγαλύτερη από την εξοικονόμηση στο επιστρεφόμενο είδος, η διαφορά δεν θα επιστραφεί και η ανταλλαγή θα προχωρήσει σύμφωνα με την πολιτική ακύρωσης για τα είδη από το σετ.

Απουσία δικαιώματος υπαναχώρησης από τη σύμβαση και απώλεια του δικαιώματος υπαναχώρησης από τη σύμβαση.

Ο καταναλωτής δεν έχει δικαίωμα υπαναχώρησης από τη σύμβαση στις ακόλουθες περιπτώσεις ή συμβάσεις: (εκτός εάν τα συμβαλλόμενα μέρη έχουν προηγουμένως συμφωνήσει διαφορετικά):

1. σε αγαθά ή υπηρεσίες, η τιμή των οποίων εξαρτάται από τις διακυμάνσεις της αγοράς, στις οποίες η εταιρεία δεν επηρεάζει και οι οποίες ενδέχεται να προκύψουν εντός της περιόδου υπαναχώρησης της σύμβασης·

2. για αγαθά που κατασκευάζονται σύμφωνα με τις ακριβείς οδηγίες του καταναλωτή και προσαρμόζονται στις προσωπικές του ανάγκες.

3. σε εμπορεύματα που είναι ευπαθή ή λήγουν γρήγορα.

4. σχετικά με την παροχή υπηρεσιών, εάν η εταιρεία εκπληρώσει πλήρως τη σύμβαση και η παροχή της υπηρεσίας ξεκίνησε με βάση τη ρητή προηγούμενη συγκατάθεση και συναίνεση του καταναλωτή να χάσει το δικαίωμα υπαναχώρησης από τη σύμβαση όταν η εταιρεία την εκπληρώσει πλήρως.

5. για την παράδοση σφραγισμένων ηχογραφήσεων ή βίντεο και προγραμμάτων υπολογιστή, εάν ο καταναλωτής έχει ανοίξει τη σφραγίδα ασφαλείας μετά την παράδοση.

6. για την προμήθεια εφημερίδων, περιοδικών ή περιοδικών, εκτός από συμβάσεις συνδρομής για την προμήθεια τέτοιων εκδόσεων.

7. για την παράδοση σφραγισμένων εμπορευμάτων που δεν είναι κατάλληλα για επιστροφή για λόγους προστασίας της υγείας ή υγιεινής, εάν ο καταναλωτής έχει ανοίξει τη σφραγίδα μετά την παράδοση.

8. για την παράδοση αγαθών που, λόγω της φύσης τους, αναμειγνύονται άρρηκτα με άλλα είδη.

9. για την προμήθεια αλκοολούχων ποτών, η τιμή των οποίων συμφωνείται κατά τη σύναψη της σύμβασης πώλησης και μπορεί να παραδοθεί μετά από 30 ημέρες και η πραγματική τους αξία εξαρτάται από τις διακυμάνσεις της αγοράς στις οποίες η εταιρεία δεν έχει καμία επιρροή.

ΕΛΛΑΤΩΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ

Εάν έχετε λάβει ένα κατεστραμμένο ή μη λειτουργικό προϊόν, ενημερώστε μας αμέσως μόλις λάβετε το προϊόν. Στείλτε μας μια περιγραφή της ζημιάς στη διεύθυνση e-mail info@funavocado.gr , μαζί με μια φωτογραφία ή ένα βίντεο του προϊόντος που δείχνει ξεκάθαρα τη ζημιά.

Ζητούμε ειλικρινά συγγνώμη για την ταλαιπωρία που προκλήθηκε και θα αντιμετωπίσουμε την καταγγελία σας κατά προτεραιότητα.

ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Εάν το μέγεθος ή το χρώμα του προϊόντος που παραγγείλατε δεν σας ταιριάζει, μπορείτε να το αλλάξετε δωρεάν. Για ανταλλαγή, γράψτε μας στο info@funavocado.gr. Το μόνο κόστος που επιβαρύνει τον καταναλωτή σε σχέση με την ανταλλαγή είναι το κόστος αποστολής (αποστολής) των εμπορευμάτων, το οποίο υπολογίζεται σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο της υπηρεσίας παράδοσης. Εάν ο καταναλωτής μπορεί ήδη να αρχίσει να χρησιμοποιεί το προϊόν ή εάν αφαιρέσει την ετικέτα ασφαλείας, η υπαναχώρηση από τη σύμβαση δυστυχώς δεν είναι πλέον δυνατή.

ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ –  ΑΓΟΡΑΣ ΣΑΣ

Η δυνατότητα επιστροφής ή ανταλλαγής προϊόντων προορίζεται ώστε αν δεν είστε ικανοποιημένοι με τα προϊόντα, να ακυρώσετε την αγορά χωρίς κανένα πρόβλημα. Αυτό σημαίνει ότι έχεις και κάποιες υποχρεώσεις. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για ανταλλαγή ή επιστροφή προϊόντων.

– Ανοίξτε τη συσκευασία προσεκτικά και διατηρήστε την άθικτη.

– Πάρτε την απόδειξη, καθώς περιέχει τη διεύθυνση όπου μπορείτε να επιστρέψετε το πακέτο.